Fibratus Cellulóz szigetelőanyag

Fibratus – ismertség és biztonságA finn Fibratus cellulóz-szigetelés egy lélegző és energiatakarékos anyag bármely funkcionális otthon szigetelése számára. Újrahasznosított cellulózból készül; az energiatakarékos cellulóz-szigetelés jól reagál a levego páratartalmának változásaira. Cellulóz-szigeteléssel kényelmesebbé teheti életét – természetesen, és kis költséggel.


A Fibratus cellulóz-szigetelés kitunő termékként szolgál mind új épületekben történő alkalmazása, mind pedig helyreállítási munkák során.


Fibratus szigetelőanyag


Egy Fibratus szigetelőanyaggal szigetelt ház kényelmet biztosít, amely mind biztonságos, mind pedig természetes.


A cellulóz szigetelőanyag nedvességtűrése kiváló. Ezt bizonyítja az a mód, ahogyan az anyag megtartja hőszigetelő kapacitását a levegő páratartalmának növekedésekor. Az épületen belüli páratartalom optimális szinten marad, és a penészesedés kialakulásának kockázata minimalizált.


A 0.039* - es lambda értékkel a Fibratus cellulóz-szigetelés hőszigetelő kapacitása jó. A jó hőszigetelő kapacitás kis hővezető képességen alapul. A cellulóz-szigetelés rendelkezik a jó hőszigetelő anyag lényeges jellemzőivel: légáteresztő képessége kicsi, ennek ellenére képes jól abszorbeálni a levegőt. A Fibratus cellulóz-szigetelés alkalmazása a fűtési költségekben megtakarítást eredményez


* Alacsony lambda-érték; minél kisebb az érték, annál jobb.A jó szigetelokapacitást az alábbi tényezok garantálják:


  • Kis légáteresztő képesség
  • Hézagmentesség
  • Lehetővé teszi az anyagok szellőzését 
  • A farost porózus szerkezete 
  • Jó rezisztencia a nedvességgel szemben
  • Gondos beépítés
  • Rovar és rágcsáló mentes
  • Nem penészedik
  • Tűzgátló hatású


 

 

Környezet


A cellulóz-szigetelés csökkenti a bizalmat nem –megújuló természeti erőforrásokkal szemben. Előállítása során semmilyen ártalmas emisszió nem jut sem a levegőbe sem pedig a vizekbe. Az elsődleges nyersanyag az újrahasznosított papír, azonban papír hullámlemez, és kartonpapír is felhasználható.Amikor az épület „életciklusa” véget ér, a cellulóz-szigetelés újra felhasználható, vagy komposztálható.


A Fibratus cellulózszigetelést helyben gyártják, ami biztosítja, hogy a nyersanyag és a szigetelés, valamint az ezek szállításából származó környezeti hatás minimalizált. A Fibratus cellulózszigetelés csökkenti az energiafogyasztást, és – ebből következően – a fűtési költségeket.

 

Beépítési eljárás


A beépítés rendkívül fontos munkafázis mind az új építések során, mind pedig felújítási projektekben. A munka pontosságot, körültekintést, és szakértelmet igényel. Szakképzett beszerelőink az ön által megjelölt helyen, és az egyeztetett időpontban elvégzik a beépítési munkátA Fibratus cellulóz-szigetelést gyakorlott szakemberek gyorsan és pontosan építik be. A gyártó- és beépítő berendezést tehergépkocsival szállítják a helyszínre, ahonnan gumitömlőn keresztül, mechanikusan fúvatják be a szigetelést a kívánt helyre. Ez az eljárásmód hézagmentes szigetelőréteg töltetet alakít ki minden üregben, és megakadályozza a hő „elszökését”.

 

 

 


 

Műszaki tulajdonságok

 

 

 

81 % újrahasznosított farostból álló massza

 

19 % tűzgátló és fakonzerváló anyag, pl. bórásványok

 

Hővezető képesség (lambda-érték) <0.039W/mK: Tamperei Műszaki Tudományegyetem / Építőmérnöki Kar

 

Tűzbiztonság: „E” osztály (prEN ISO 11925-2): 1999., VTT (Finn Műszaki Kutató Központ) /Tűztechnológia 2006, VTT/Tűztechnológia


 

Minőségi garanciaA Fibratus cellulóz-szigetelés a minőségtudatos kivitelező választása. A befúvatott szigetelés hézagmentes szigetelőréteget alakít ki, amely kitölt minden üreget, és megakadályozza a hő „elszökését”.Egész életre szóló garanciát biztosítunk a szakszerűen előállított, laza-befúvatású szigetelés tetőszerkezetekben történő beépítésére, amely kiterjed az épület teljes „életciklusára”.


ETA/09-0235

 

 


Alkalmazási terület


A befújásos technológia lehetővé teszi a szarufák közti terek hézagmentes kitöltését ellentétben a hagyományos szigetelőanyagokkal, ahol a leggondosabb kivitelezés esetén is maradnak hiányosságok. A befújt szigetelőanyag ülepedésbiztos és tömörsége révén nemcsak télen tartja bent a meleget, de nyáron is megóvja a hőségtől.


A cellulózzal befújt tetősík átmelegedési ideje 4,6 óra , a gyapotszigetelésé 0,9 óra.


A mellékelt ábra alapján tökéletes hangszigetelő réteget képezhetünk az alsó- illetve a felső lakótér között.


Rgégebben épült házaknál állandó probléma a hőszigetelés teljes hiánya.Ezt anélkül tudjuk orvosolni, hogy sok kellemetlenséget okozva, szét kellene szedni a mennyezeti burkolatot, vagy a szigetelés fektetésével használhatatlanná tennénk a padlást.


A befújás a padlás felől történik, egy csíkban felszedjük a betonréteget (ha van) majd egy sor deszkát és innen juttatjuk be a cellulózt a gerendaközökbe.

A munkavégzés nyomai csaknem teljesen eltüntethetőek, így zavartalanul élvezheti komfortosabbá vált otthonát.


Az új faház építésekor felülről, vagy a belső oldlról fújjuk a szigetelő anyagot a párazáró, fékező rétegek közé.


Gerendaházaknál az elkészült szerkezetre belülről párnafákat erősítünk, melyre párafékező fóliréteget rögzítünk és feltöltjük cellulóz szigeteléssel.

Árlista > Megnyitás<

2011.01.17

Kérje személyre szabott kedvezményes ajánlatunkat !

 

Kapcsolat >>>